Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - råd till dig som bankkund, privatperson och företagare

Coronaviruset förändrar hela tiden läget – hur vi reser, arbetar och rör på oss och påverkar både börsen såväl som ekonomin för privatpersoner och företagare.

 

För att hjälpa till har vi samlat information och praktiska råd här nedan om alltifrån hur du lättast utför bankärenden till vad som gäller kring försäkringar och hur du bästa kan stötta lokala näringar. Vi kommer att fylla på med fler tips allt eftersom.

Privat - ekonomi, försäkringar och bedrägerier i samband med covid-19

Privatekonomi i coronatider

Är du orolig över privatekonomin just nu? Hör av dig till oss så snart som möjligt, säger Björn Rinstad, vd på Leksands Sparbank. Till exempel kan vi ofta ordna med en amorteringsfri period på lån för att minska den ekonomiska belastningen.

 

Ring oss på 0247-886 00 eller skicka ett meddelande i Internetbanken. Ju tidigare du kontaktar oss desto större möjligheter har vi att hjälpa dig. Välkommen att höra av dig!

Björn Rinstad Vd Leksands Sparbank

utför du bankärenden

  • Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller per telefon: 0247 - 886 00.
  • Våra kontor håller öppet som vanligt, med full service. Men stanna hemma om du är sjuk så att vi skyddar de mest utsatta. 
  • Om du har en närstående i riskgrupp som behöver hjälp med att utföra bankärenden utan att besöka oss - ring oss så hjälper vi till att hitta bästa möjliga lösning.
Personal i kassan på Leksands Sparbank

Aktier & fonder: tips från experterna

Följ experternas syn på marknaden och hur du bör tänka kring dina aktier, fonder och övrigt sparande just nu.

Björn Tilander sparaspecialist Leksands Sparbank

Företag - tips och råd under coronavirusets påverkan

Företagsakuten Leksand-Rättvik-Gagnef

Företagsakuten Leksand-Rättvik-Gagnef startades för att hjälpa bygdens företagare i coronakrisen. Den öppnade fredagen 27 mars, elva dagar efter att det första statliga stödpaketet presenterades. Från 1 juni övergår den lokala företagsakuten i den nationella företagsakuten dit företagare i bygden kan höra av sig för oberoende rådgivning. Företagsakuten Leksand-Rättvik-Gagnef startades på initiativ av Företagarna och Leksands Sparbank i samarbete med kommunerna Leksand, Rättvik och Gagnef.

Företagsakuten Leksand Rättvik och Gagnef Sakarias Winberg Björn Rinstad, Leksands Sparbank och Lars Liljegren

Företagande i coronatider

Coronavirusets spridning har gjort det kämpigt för många verksamheter just nu. Här samlar vi tips, råd och kontaktvägar för dig som driver företag.