När vi träffade Rolf strax innan midsommar hade det gått två veckor sedan han fått klartecken att köra och redan då var fyra av sex långbänkar på plats, en av två stora parkmöbler med tak och avbytarbås till hemma- och bortalag.

– Idé, beslut och handling ska ligga väldigt tätt, säger Rolf som har varit ivrig att få grejerna på plats så snabbt som möjligt så att de kan användas i sommar.

Rolf har byggt och levererat många parkmöbler åt bland annat Leksands kommuns rastplatser. Han började för ungefär 25 år sedan och vet med andra ord hur man ska bygga för att de ska bli så bra som möjligt – både för de som använder dem och för att de ska hålla i många år.

Nu ränkar vi förstås med att de nya möblerna på Insjöns IP kommer att palla 25 år.

– Det räcker inte, de håller minst 75! Det kan ju i och för sig inte jag...hmm. Jag ska krypa upp ur graven om 75 år och kolla, säger Rolf med ett skratt. 

Leksands Sparbank stöttar Insjöns IFs satsning på Insjöns IP med 90 000 kronor från bankens vinst som återinvesteras i bygden.

Tack till alla som är kunder i Leksands Sparbank som gör sådana här saker möjliga och framförallt tack till Rolf och Insjöns IF som tar hand om och utvecklar Insjöns IP.