Livskällan är en ideell förening med målet att skapa glädje och trivsel genom aktiviteter och musik för boende på servicehem i Siljansbygden.

Föreningen startades 2004 för att skapa ekonomiska förutsättningar att göra aktiviteter och spelningar. Under 2016 gjorde de 150 aktiviteter vilket motsvarar nästan tre aktiviteter varje vecka året runt!

- Jag och Ulla-Britt har nästan det här som heltidsarbete. Jag jobbar 6 timmar om dan 5 dagar i veckan med Livskällan, men allt arbete är ideellt och de vi spelar för behöver inte betala något, berättar Steinar Dahl som är ordförande i föreningen.

Föreningen får in pengar genom sponsorer och medlemskap, pengar som sedan täcker omkostnader för föreningen och musiker. Det betalas inte ut några löner eller arvoden, men föreningen har möjlighet att täcka vissa kostnader för musiker. I dagsläget har föreningen 370 medlemmar och alla som vill kan lösa ett medlemskap. Som medlem stöttar man föreningen genom en årsavgift på hundra kronor.

- Vi har också startat radioprogrammet Radio Kavalkad som vi sänder på Radio Siljan på måndagar klockan 18, det ger oss sponsorintäkter som vi kan lägga på att göra fler spelningar och aktiviteter, berättar Steinar.

Leksands Sparbank tycker det här är ett fantastiskt initiativ som bidrar till mycket glädje. Livskällan har fått stöd med 55.000 kronor till utrustning för att driva radioprogrammet och på så vis säkra framtida sponsorintäkter.

Om du som privatperson vill vara med och stötta Livskällan kan du bli medlem genom att betala in 100 kronor på bankgiro 5839-7985 eller via Swish på 123 236 28 38. Ange namn och telefonnummer.

Läs mer om Livskällan och Radio Kavalkad

Hemsida Livskällan.nu
Livskällan på Facebook
Hon blev årets Dalahjälte: "Det känns helt otroligt" - reportage om Ulla-Britt Dahl som är den som jobbar mest operativt med Livskällans spelningar och aktiviteter.

Leksands Sparbank har inga aktieägare, vinsten återinvesteras istället i bygden. Åren 2015 och 2016 har Leksands Sparbank avsatt ca 5 800 000 kr till insatser för bygden. Läs om fler insatser för bygden här.