Kullsbjörken är den sista av Tällbergbyarnas byar och den by som ligger på gränsen mellan Leksand och Rättviks kommuner. Här finns det ett 60-tal boningshus med en blandning av året-runt-hushåll och fritidshus. 

Under sommaren och hösten 2021 har byalaget med Stig och Nisse i spetsen sett till att Pojkviken fått en fin slogbod där man kan söka skydd från väder och vind, samt grilla en korv eller annat gott på den fina grillen. 

- Pojkviken ägs av samhälligheten S80 och markägarna. För att vi skulle få sätta upp slogboden hade samfälligheten som krav att den ska kunna utnyttjas av alla, och det välkomnar vi såklart säger Nisse som tillsammans med hunden Johnny och Stig och hans hund Doris promenerar längs stigarna ner till slogboden flera gånger i veckan.

Leksands Sparbank är en fristående lokal sparbank utan aktieägare långt bort, istället går vinsten tillbaka till bygden i olika satsningar på projekt som gynnar bygden. Slogboden i Kullsbjörken är ett sådant projekt och har tilldelats 30 000 kr från Insatser för bygden.

- Det är ju fantastiskt att ha en bank som inte slarvar bort pengarna i Baltikum, utan satsar på orten istället. Vi är så tacksamma för bidraget, avslutar herrarna.