– Vi ville skapa en karta för Syrholns skola i Dala-Floda som inte haft någon skolkarta sedan tidigare, berättar Inga och fortsätter; vår mångårige ordförande och grundare Olle Westblad hade stora planer på att skapa en karta över Flosjön med omnejd. En karta som skulle användas till all slags friluftsliv. Problemet var bara att han gick bort innan den blev klar.

Klubben ville slutföra Olle Westblads arbete. Det var bara det att ingen visste något om det, Olle hade nämligen inte lämnat någon dokumentation.

– Olle hade gjort en del av kartan klar men ingen visste hur kartritaren skulle få betalt, berättar Inga med ett skratt. Det var då vi kom på idén att söka Insatser för bygden från Leksands Sparbank. Vi vill ju att kartan ska kunna användas av alla, men framförallt skolan i Dala-Floda.

Orienteringsklubben har sedan många år ett nära samarbete med skolorna i Gagnefs Kommun. Olle Westblad som grundade orienteringsklubben var även rektor på skolan i Mockfjärd och brann för att få barn och ungdomar att röra på sig mer.

För snart nio år sedan bestämde sig klubben att satsa mer på skolan och har sedan 2012 bjudit in Gagnefs kommuns åk 3 och åk 6 för en prova-på-dag i början av maj. 

Leksands Sparbank stöttar Gagnefs orienteringsklubb med 10 000 kronor för att färdigställa kartprojektet i Dala-Floda.