Olsnäs båtklubb i Siljansnäs, Leksand, är en ideell förening som funnits sedan 1994. Totalt finns 46 båtplatser varav ett par är gästplatser.

I området finns även en vacker gammal ångbåtsbrygga där man också kan lägga till som gäst. Från Olsnäs är det lätt att ta sig ut på Siljan för fiske eller rekreation. 

Men nu är bryggan i fint skick igen?

– Ja, nu är den helt ny. Vi byggde den själva med insatser från medlemmar, och så fick vi finansiellt stöd från Leksands Sparbank, vilket vi är väldigt tacksamma för.

Hur gick arbetet? 

– Det gick faktiskt fortare än vi trodde, vi hjälptes åt allihop. Vi har några som arbetar som snickare i föreningen och det underlättade också såklart.

Och så renoverade ni bryggan på Saltholmen förra året?

– Ja, så vi hade skaffat oss lite erfarenhet därifrån också. Dessutom har vi även byggt en ny brygga för vattenskidor här intill.

Varför inte passa på att lägga till i Olsnäs någon dag om du är ute på sjön. I närheten finns också Olsnäsgården och den vackra fäboden.

Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vinsten delas ut till olika projekt i bygden, där renoveringen av stora bryggan i Olsnäs båtklubb är ett.