Festivalen Putte i Parken återvänder till Leksand

Nu är det klart att musikfestivalen Putte i Parken kommer tillbaka till Leksand i sommar. Under tre dagar, den 13-15 juli, kommer en rad artister i olika genrer att uppträda gratis för publiken.

Sommaren 2016 gjorde Putte i Parken succé i Leksand. Under tre dagar besökte cirka 25 000 personer gratisfestivalen.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Leksand med Sveriges största turnerande musikfestival, säger arrangören Niclas Lagerstam.

Medveten satsning på evenemang i Leksand
Satsningen på att festivalen Putte i Parken är en del i kommunens strategi för att stärka Leksand som evenemangskommun.

– Historiskt har Leksand varit en given spelplats för turnerande artister och vi har under flera år aktivt arbetat för att återta den positionen. Putte i Parken är en viktig del i utbudet som vi vill bjuda Leksingarna på, säger Per Strid, näringslivschef.

Kommunstyrelsen har nu tagit beslut om att satsa 400 000 kronor för att få festivalen till Leksand 2017. Leksands sparbank bidrar också med 200 000 kronor.

– Det är en mycket rimlig insats för att få tre dagars evenemang med gratis inträde, bred repertoar och tydlig inriktning på barnfamiljer. Ett evenemang som vi är mycket glada över att kunna få bjuda publiken på, säger Per Strid.

Leksands satsningar
Totalt satsar Leksands kommun runt två miljoner kronor årligen på olika evenemang. Merparten av pengarna går till egna evenemang som Midsommar, Kulturnatta, Barnens Valborg, Nationaldagsfirandet och Julmarknaden. Genom en särskild evenemangsbudget bidrar kommunen också till en rad olika evenemang som Medeltidsmarknaden, Leksandsrundan, Insjödagen, LissJul, Himlaspelet med flera. Även Dalhalla får stöd av kommen.

– Satsningen på evenemang ligger helt i linje med Leksands kommuns vision och de bidrar starkt till att öka attraktionen av att bo och besöka Leksand, säger Per Strid.

Viktigt för föreningsliv
Eftersom att arrangören anlitar olika lokala föreningar för olika funktioner före, under och efter festivalen kommer Putte i Parken att ge minst 160 000 kronor tillbaka till föreningslivet i Leksand.

Fotnot: Förutom Leksand arrangeras festivalen också i Linköping (ny för 2017), Karlstad, Örebro och Stockholm.

Kontakt

  • Näringslivschef
    Per Strid, 070-6645266, per.strid@leksand.se
  • Festivalgeneral
    Niclas Lagerstam, 070-5105717, niclas@lagerstam.se
  • Pressansvarig
    Ida Johansson, 070-4242251, ida.johansson@putteiparken.se

www.putteiparken.se
www.facebook.com/putteiparken