Ridhuset byggs ut med 25 meter på ena kortsidan varav 20 meter är för utökad ridyta och 5 meter till en ny tillgänglighetsanpssad läktare.

- Efter utbyggnaden kan vi ge fler hästintresserade bättre förutsättningar att rida och den nya läktaren gör tillgängligheten bättre för personer med rullstol, rullator eller barnvagnar, säger Louise Tysklind som är projektledare för utbyggnationen.

Leksands Sparbank stöttar utbyggnationen med 175.000 kronor. Utöver stödet från banken finansieras utbyggnationen med inarbetade pengar från föreningens medlemmar, ett lån och stöd från Leksands kommun.

- Det är bra drag kring ridsporten i bygden. Vi har tidigare stöttat Leksands Ridklubb med deras nya ridhus och vi är glada att kunna stötta även Insjöns Ridklubb. Ett aktivt föreningsliv med roliga och nyttiga saker att göra på fritiden är viktigt, säger Bo Liljegren, VD på Leksands Sparbank.

Föreningslivet och näringslivet går hand i hand

- Vi har alltid haft ett gott samarbete med företagen i Insjön. Vi får ofta höra att den lokala föreningsverksamheten är betydelsefull när företag ska rekrytera nya medarbetare, berättar Louise.

Aktiv ungdomssektion

Insjöns Ridklubb har en aktiv ungdomssektion som tar eget ansvar för ekonomi och planering. Att vara med i styrelsen för ridklubbens ungdomssektion är förutom arbetet med att driva verksamheten en form av demokrati- och föreningsutbildning. Alma Gärtner, ordförande i ungdomssektionen, var på plats för att ta emot stödet från banken tillsammans med ungdomssektionens styrelsemedlemmar Julia Westhed-Hedén (sekreterare), Tim Zettervall (suppleant) och Elvira Brask (ledamot).

Fakta Insjöns Ridklubb och ridhuset

  • Föreningen bildades 1971
  • Ridbanan bygdes 1973
  • Nuvarande ridhuset byggdes 1996
  • 160 aktiva medlemmar varav 130 tjejer och 30 killar
  • Utbyggnationen innebär att ena kortsidan byggs ut med 25 meter varav 20 meter till ökad ridyta och 5 meter till ny tillgänglighetsanpassad läktare
  • Utbyggnationen blir klar under hösten innan vintersäsongen börjar

Leksands Sparbank har inga aktieägare, istället betalas vinsten ut genom insatser för bygden. Läs om fler av våra projekt här.