Massoud Hussein som står som ägare kan efter flera års planering äntligen se sin nya hamurgarerestaurang växa fram vid gamla rastplatsen bredvid Circle K Sverige.

– Jag började att prata om det här redan 2018 och fick tips om att titta efter ledig mark i kommunen som kunde vara intressant för att etablera en Sibyllarestaurang på.

Sagt och gjort, Massoud kontaktade kommunen och tillsammans hittade de den plats vi nu står på. 

– När de sa "rastplatsen" trodde jag att de menade den vid södra infarten. Det kändes lite långt bort. Men det här blev perfekt! strålar Massoud.

Sibyllarestaurangen kommer att ha 80 sittplatser inomhus och ca 40 utomhus, med visst undantag på grund av pågående pandemi och de restriktioner som följer. Massoud kommer att anställa uppåt 25 personer som ska jobba i skift på restaurangen.

– Vi håller på att rekrytera just nu. Det är många som är intresserade och jag tror vi kommer hitta ett bra gäng.

Idag driver Massoud gatuköket Mitti Grillkök Leksand i centrala Leksand tillsammans med sin fru Pirivan.

Vad händer med Mitti nu när Sibylla öppnar?

– Vi fortsätter driva det också. Jag får springa mellan, skrattar Massoud som själv kommer att arbeta på båda platserna.

Trivs med Leksand – och med sparbanken

Massoud flyttade till Leksand 2004 efter att ha bott i Söderhamn några år. Ursprungligen är han från Syrien, men lämnade hemlandet 1994 som 19 åring. Idag bor han och Pirivan i Leksand och har två barn tillsammans, Ronja 7 år och Robin 4 år. 

– Vi trivs så bra här i Leksand. Här kommer vi att stanna!

Massoud är kund i Leksands Sparbank, något som både har varit självklart och problemfritt.

– När jag ville köpa gatuköket Mitti pratade jag med dåvarande företagsrådgivaren Margareta Holfve. Efter en timme hörde hon av sig och sa att lånet var mitt. Sedan dess har jag alltid haft bra hjälp. Idag har jag Håkan Löfnäs som rådgivare och jag känner alltid att jag får den hjälp jag behöver.

Massoud avslutar:

– Jag tror inte folk förstår hur bra vi har det som har en bank som Leksands Sparbank på orten. Ni bryr er om oss företagare. Och det känns.