Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Bli kund i Leksands Sparbank

Öppna bankkonto och ansök om att bli kund med Mobilt BankID enkelt på bara några minuter. Du behöver ha fyllt 18 år samt ha svenskt personnummer. Efter att du blivit kund online kontaktar vi dig för att hjälpa dig igång. Varmt välkommen!

Som ny kund får du 500 kronor att skänka till din favoritförening i bygden när du byter till oss som din huvudbank.

Summer meadow in Dalarna

Det här får du:

Hos oss får du koll på hela din privatekonomi, personlig rådgivning och alla smidiga banktjänster du behöver i vardagen.

  • Personlig hjälp med sparande, lån, försäkringar och pension.
  • Sparbankens app och andra digitala tjänster som gör det enkelt att alltid ha banken med dig.
  • Vara med och bidra till bygdens utveckling – bara genom att vara kund.
  • Lokal kundtjänst så att du slipper långa telefonköer

Saknar du ett Mobilt BankID är du välkommen att besöka ett av våra kontor för att bli kund. Tänk på att ta med giltig ID-handling.

När du blivit kund kan du själv beställa och aktivera de tjänster du önskar i Internetbanken.

Välkommen till en fristående sparbank som är tillgänglig när du behöver

Vi på Leksands Sparbank ser till att allt som rör din ekonomi funkar och hjälper dig med konton, kort, lån, placeringar och försäkringar. Dessutom hanterar vi kontanter.

Som kund hos oss får du alltid prata direkt med din rådgivare eller vår lokala kundtjänst och slipper långa telefonköer. Du är samtidigt med och bidrar till bygden bara genom att vara kund. Vi är en av Sveriges stabilaste banker som återinvesterar vinsten i bygden, projekt och människorna som lever och verkar här.

Var uppmärksam på bedrägeriförsök. Notera att vi aldrig kontaktar dig via mejl, sms eller telefon och ber om personlig information eller att använda mobilt BankID för att exempelvis uppdatera eller byta ut dina tjänster.

Bankkonto och kort till barn och unga

Barn under 18 år får kostnadsfritt konto, bankkort och tillgång till appen samt internetbanken ung.

Du som är mellan 18-21 år får kostnadsfritt konto, bankkort, betal- och kreditkort Mastercard och tillgång till internetbank, app och swish.

Student?

Du som studerar på högskola eller universitet kan få kostnadsfritt konto, bankkort, Betal- och kreditkort Mastercard och tillgång till internetbank, app och Swish.

Premiumrådgivning

Din ekonomi behöver omsorg för att må bra och växa. Behoven ser olika ut i olika faser av livet. Med Rådgivningstjänst Premium är målet att vi tillsammans får din ekonomi att växa på ett sunt och hållbart sätt. Så att du kan förverkliga dina drömmar – stora som små.

Vi har Sveriges mest nöjda bankkunder

Bankbranchens stora kundnöjdhetsundersökning från Svensk Kvalitetsindex (SKI) visar att banker med lokalt engagemang, närhet till sina kunder och ett bra utbud av digitala tjänster får högst betyg av sina kunder. I topp av kundnöjdhetsmätningen 2023 finns återigen Sveriges sparbanker.

Vadå ingen vanlig bank?

Vi säger ofta att vi inte är någon vanlig bank. Vad betyder det egentligen?

För oss handlar det om att gå mot strömmen, våga sticka ut och våga stå upp för det vi tror på.

Och vi tror på att alltid finnas nära våra kunder och bygden vi brinner för.

Vi är nämligen en sparbank. Det betyder att vi inte har några aktieägare som vill ta vår vinst eller kräver utdelning. Vår vinst delas i stället ut till bygden. På så sätt ser vi till att pengarna stannar på hemmaplan och gör nytta för föreningar, projekt och evenemang inom kultur, idrott, samhälle och skola i allas vår närhet.

Det gör att vi kan bidra till en ännu mer levande bygd, till att stötta och möjliggöra att den frodas och fortsätter växa. För vi vet att både vi, människorna och bygden finns här även imorgon.

Var med och gör skillnad tillsammans med oss.

Tror du också på kraften i bygden?

Vill du byta bank?

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Se vår checklista vilka handlingar som är bra att ha med sig.

Leende äldre par sitter i en soffa och tittar på en iPad

Har du inte Mobilt BankID?

Välkommen till ett att våra kontor så hjälper vi dig att bli kund. Ta med dig en godkänd svensk ID-handling.

Insättningsgaranti

Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du som kontohavare har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver det kan du enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till vissa särskilda angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 000 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Insättningsgaranti

Vanliga frågor – bli kund

Svara på några frågor

I din ansökan ställer vi frågor om dig och hur du kommer att använda våra tjänster. Det gör vi för att skydda både dig och banken från brott, helt i linje med svensk lagstiftning.