Meny
Samhällsengagemang
Jobba hos oss
Kontakta oss

Om Leksands Sparbank

Vi är en fristående sparbank utan aktieägare. Istället delas den vinst vi gör ut till olika projekt vårt verksamhetsområde, det vi kallar Insatser för bygden.

Dessutom har vi ett stort engagemang i det lokala föreningslivet. Genom bland annat sponsring ser vi till att stötta och göra det möjligt för de som bor här att ha en meningsfull fritid.

Genom att låna ut pengar till privatpersoner och företag i regionen, hjälper vi också till att driva utvecklingen framåt i vårt närområde. Självklart arbetar vi också aktivt med hållbarhet, ur flera olika perspektiv.

Söker du öppettider och kontaktuppgifter?

Leksands Sparbank är ingen vanlig bank.

Vi har inga aktieägare och drivs därför utan vinstintresse. Det gör att vi kan arbeta långsiktigt och hållbart, för att göra mesta möjliga nytta för bygden. Det innebär också att det är här vi satsar och investerar vår vinst.

Insatser för bygden

Vi har inga ägare som tar vår vinst. Istället återivesteras den i bygden.

Sponsring

Vi sponsrar idag ett 70-tal föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv.

Hållbarhet

Vi på Leksands Sparbank arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Vi försöker att minimera bankens och våra kunders miljöpåverkan samt bidra till såväl social som ekonomisk hållbarhet. 

Använd våra tjänster säkert

Ta del av våra tips och råd kring säkerhet och våra säkerhetslösningar. Lär dig hur du kan skydda dig mot bedragare, rapportera phishing och få spärrhjälp. 

Analyser och rapporter

Vår samarbetspartner Swedbank gör ett stort antal analyser om till exempel marknadsläge, börs och bolag. Vi tar också fram rapporter om hur politiska beslut påverkar enskilda individer, hushåll och företagare.

Organisation

Leksands Sparbanks organisation består av 24 huvudmän, en styrelse, VD och tre kontor. Huvudmännen är de som är ytterst ansvariga för Leksands Sparbanks verksamhet. De fungerar som bankens ambassadörer och representerar en lokal bredd, både geografiskt och inom olika yrkeskategorier.

Press

Här hittar du aktuell pressinformation. Har du frågor om samarbeten, sponsring eller andra frågor och vill komma i kontakt med Leksands Sparbanks marknadsavdelning?

Kontakta oss

Här hittar du kontaktinformation för våra kontor och kundtjänst. Välkommen att höra av dig!