Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Viktigt meddelande – varning för bedrägeriförsök. Just nu får vi indikationer på att kunder har blivit kontaktade via sms och telefon med olika uppmaningar, t ex med avsändare Ica Banken. Tryck inte på länkarna, ring inte numren i sms:en, logga inte in med BankID och skydda dina koder. Ta hand om er och var uppmärksamma!

Ny storsatsning sätter Dalarnas ungdomar i rörelse – sparbanken går in som founding partner

Fler barn och unga som rör på sig och samtidigt slussas in i Dalarnas föreningsliv. Det är målet med den nya storsatsningen ”Dalarna i rörelse”, ett femårsprojekt där Leksands Sparbank står som founding partner.

Har du fått faktura för ditt bankfack?

Vi har ny fakturaleverantör för våra bankfack och därmed får nu våra kunder med bankfack en faktura från PayEx för detta. För dig som vill fortsätta få en automatisk dragning av avgiften har möjlighet att lägga upp autogirobetalning. Detta kan du göra själv i Internetbanken eller appen, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Ny daglig beloppsgräns för överföringar

För att stärka skyddet mot bedrägerier införs i april 2024 bland annat en daglig beloppsgräns vid överföringar. Det innebär att du själv kan anpassa hur mycket pengar som är möjligt att överföra per dag från ditt konto till någon annan.

Nyheter

  • 2024-06-24 10:04
  • 2024-06-20 14:00
  • 2024-06-20 13:33

Hej!

Som kund hos oss får du alltid prata direkt med en rådgivare eller vår lokala kundtjänst och slipper långa telefonköer. Du är samtidigt med och bidrar till bygden bara genom att vara kund.

Vi på Leksands Sparbank ser till att allt som rör din ekonomi funkar och hjälper dig med konton, kort, lån, placeringar och försäkringar. Dessutom hanterar vi kontanter.

Varmt välkommen!

Hjärtsäkra din förening och bygden ❤

Utbilda er förening och få 1000 kr! Snabb hjälp med HLR och tillgång till en hjärtstartare kan göra skillnaden mellan liv och död. Därför vill vi motivera fler att utbilda sig i HLR, som ännu ett initiativ för att hjärtsäkra Dalarna och förhoppningsvis kunna rädda fler liv.

Invigning av de nya roddbåtarna vid vandringsleden Alviken runt i Siljansnäs.

Nya roddbåtar på plats vid Alviken

En strålande vacker majkväll när Siljansnäsborna passade på att fira sjösättningen av de nya roddbåtarna som hädanefter kommer att ta vandrare över sundet längs vandringsleden ”Alviken runt”.

Elever bygger och programmerar ett vindkraftverk med hjälp av LEGO WeDo 2.0.

Robotprogrammering på skolschemat med Science Dalatour

Med Science Dalatour vill vi stärka digital och teknisk kompetens hos bygdens elever och lärare på låg- och mellanstadiet. Eleverna får lära sig grunderna i programmering med hjälp av ett roligt, utmanande och lärorikt upplägg som leds av pedagoger från 2047 Science Center.

Elever bygger och programmerar ett vindkraftverk med hjälp av LEGO WeDo 2.0.

3D-skrivare gör eleverna redo för framtiden

”Nu kan eleverna skriva ut prototyper, vrida och vända på dem, känna hur saker och ting blir. Helt enkelt få en bättre uppfattning om slutresultatet. Så de nya 3D-skrivarna är verkligen ett stort lyft", säger Glenn Sanddahl, lärare på Leksands Gymnasium, samtidigt som han demonstrerar hur de fyra sprillans nya 3D-skrivarna fungerar.

Parent and child playing inside

Med rätt hemförsäkring kan livet ta plats

Få upp till 30 % rabatt när du tecknar ny hemförsäkring. Den skyddar ditt hem och dina saker och gör livet lite tryggare.

* Som Nyckelkund (även Private Banking och Premium) med bolån och fordonsförsäkring hos oss (bil, lätt lastbil eller husbil) får du 30 % rabatt när du tecknar ny hemförsäkring (villahem, villa eller hem). Försäkringen förmedlas av Swedbank. Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkring.

Glad kvinna med en blå handuk om håret sitter hemma framför en dator

Få koll på din privatekonomi

Lär dig spara till en ny bostad, pensionen och få pengarna att räcka hela månaden.

Kvinna sitter hemma på sitt kontor, jobbar på sin laptop och äter sallad

Använd våra tjänster säkert

Vi tillhandahåller säkra lösningar för alla tjänster. Såhär hjälper du till att skydda dina uppgifter.

Lake and mountains in Dalarna

Vill du ha bättre ränta på ditt sparande?

Siljanskonto Fast är ett bundet sparande med fast ränta som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Räntan avgörs av bindningstiden och du vet exakt hur mycket pengar du kommer att ha vid spartidens slut.

Girl pays for bun at a café

Banktjänster för barn

Skaffa banktjänster till barn 0–17 år helt kostnadsfritt. Är du redan kund hos oss kan du enkelt göra barnet till kund samt öppna konton direkt i internetbanken. Vi har flera smarta tjänster som gör det kul och enkelt för dina barn att komma igång med egna pengar och appar.

Inte kund ännu? Kontakta oss så hjälper vi er.

Ett leende par bär in saker i nya huset

Få juridisk hjälp direkt online

Genom vår partner Lexly får du som kund i Leksands Sparbank hjälp med en rad olika juridiska tjänster. Ta del av gratis rådgivning eller behovsanalys med en jurist samt andra förmåner. Du har också möjlighet att skriva dina avtal online dygnet runt.

Happy man showing mobile phone to friend

Spärra ditt bankkort direkt i mobilen

Nu kan du spärra ditt bankkort Mastercard och Maestro direkt i appen eller internetbanken genom att klicka på kortöversikt. Har du ett vanligt Mastercard (ej ung) kan du dessutom ersätta kortet på samma gång.