Hoppa till textinnehållet

Hållbarhet

Leksands Sparbank verkar för en hållbar och levande Siljansbygd. Som en fristående sparbank utan aktieägare delas vår vinst tillbaka till bygden, dessutom stöttar vi över 60 ideella föreningar. För oss är hållbarhetsarbetet av största vikt och vi arbetar aktivt med frågor kring miljö, men även social och ekonomisk hållbarhet. 

Vårt hållbarhetsarbete - några exempel

Miljö och klimat

Laddstolpar till el- och hybridbilar

På parkeringen på baksidan av vårt kontor i Leksand finns numera ett antal laddstolpar, där vem som helst med el- eller hybridbil är välkommen att ladda sitt fordon - utan kostnad såklart. Dessutom är de flesta av bankens egna personalbilar laddningsbara. 

Resor

I vår resepolicy uppmuntrar vi till att minimera vårt resande, till exempel genom att förlägga möten till Skype. I de fall vi behöver resa väljer vi i första hand mer miljövänliga alternativ, såsom tåg eller elbil. De resor som ändå görs med bränslebil eller flyg klimatkompenseras.

Hållbart sparande

Att placera vårt sparande i hållbara företag och fonder är en av de viktiga saker vi alla kan göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Där har vi en viktig roll att hjälpa och informera våra kunder om vilka möjligheter som finns att spara mer hållbart. Det gör vi bland annat genom aktieträffar, fondskolor, spararådgivningar och i våra sociala medier och andra informationskanaler.

Social hållbarhet

Ekonomisk hållbarhet

Hållbarhet för våra kunder

Mer om vårt hållbarhetsarbete