Meny
Samhällsengagemang
Jobba hos oss
Kontakta oss

Nya roddbåtar vid vandringsleden Alviken runt

En strålande vacker majkväll och Siljansnäs visade sig från sin allra soligaste sida. Då passade byn på att fira sjösättningen av de nya båtarna som hädanefter kommer att ta vandrare över sundet längs vandringsleden ”Alviken runt”.

Vandringsleden Alviken är 7,5 kilometer lång och binder samman Näsbyggebyn, Alvik och Almo. Här vandrar man genom ett varierat landskap med skog, ängar och alkärr och kan spana efter både fåglar och djur. 

En del av leden går över det lilla sundet mellan Siljansnäs och storön. Den biten ror man i en lånad båt: en ligger vid båthamnen vid Siljansnäs Roddarklubbs klubbstuga och en ligger på andra sidan vattnet på Storön.

Det har under lång tid funnits behov av nya båtar, som nu alltså finns på plats och dessutom är invigda. De nya båtarna ”Anna” och ”Anders” är döpta efter de lokala profilerna Buffils-Anna och Siljansnäs-Anders.

Byamännen Johanna och Emmelie såg till att det fanns bubbel och tilltugg till den glada skara besökare som anslöt firandet.

Vi på Leksands Sparbank har varit med och finansierat de nya båtarna via våra Insatser för bygden. Vår vd Björn fick äran att inviga en av båtarna genom att ro den över till Storön – så nu finns en båt på vardera sidan sundet.

Invigning av de nya roddbåtarna vid vandringsleden Alviken runt i Siljansnäs.
Invigning av de nya roddbåtarna vid vandringsleden Alviken runt i Siljansnäs.
Invigning av de nya roddbåtarna vid vandringsleden Alviken runt i Siljansnäs.

Ansök om Insatser för bygden

Kommuner, företag, organisationer, ideella föreningar och privatpersoner kan ansöka om ekonomiskt stöd via "Insatser för bygden". Det är vårt sätt att återivestera sparbankens överskott i bygden, så att pengarna stannar här och gör nytta för föreningar, projekt och evenemang i vårt närområde.