Helldéns har basen i Insjön och har lång erfarenhet av att konstruera, tillverka, serva och reparera maskiner för industrin.

”Sen är vi proffs på träindustrin, sågverk och hela den biten. Det är kärnan i företaget, att vi är så pass kunniga inom den delen. Helldéns har funnits här sen 1969 och det har alltid varit träindustri som varit det största”, säger Adam Bringsell.

Han har varit vd sedan 2019, men han har varit en del av företaget mycket längre än så.

”Jag började 2006 som praktikant, när jag fortfarande gick i skolan. Sen blev jag fast anställd och på den vägen är det. Det är ett utmanande arbete, jag lär mig något nytt varje dag och blir aldrig fullärd. Variationen gör det väldigt kul. Sen har jag alltid trivts och haft bra arbetskamrater. Så när frågan kom om att köpa företaget och ta över var det inget att fundera på. Jag vill fortsätta driva det här vidare.”

Långsiktig planering nyckeln till framgång

Idag är de totalt 17 anställda, vilket Adam tycker är en lagom nivå.

”Långsiktigt vill jag förstås expandera, öka omsättningen och resultatet, få in mer folk och bli större. Men idag räcker inte tiden till och vi behöver få till planeringen. För att växa behöver vi ett fungerande affärssystem, kunna planera, se större och bredare.”

När han fick möjlighet att hoppa på Navigator-programmet såg han direkt chansen att få hjälp med just de här bitarna.

”Den största utmaningen idag är den långsiktiga planeringen och strukturen. Störst nytta skulle vi ha av ett affärssystem, eller åtminstone en coach som hjälper till att leda oss rätt i hur vi kan planera i vår produktion. För där behöver vi få ett flyt, så vi kan ge personalen en struktur, så de vet vad som händer ett antal veckor fram i tiden. Tidrapportering, fakturering, planering – allt går hand i hand och påverkar helheten.”

Vill gynna folk i kommunen

Adam ser fram emot att komma igång med programmet och att få veta vilka som blir hans och Helldéns fyra coacher.

”Det ska bli spännande. Det finns ju alltid delar i verksamheten man vill ha stöttning i och jag ser som sagt att det finns grejer de kan hjälpa till, komma med idéer och input. Det var framför allt det som fick mig att nappa. Om vi får till det här på två år ser jag absolut att vi skulle kunna anställa fler. Arbete har vi och arbete finns det.”

Förutom personliga och företagsmässiga mål om ökad omsättning, bättre resultat och fler anställda vill han gärna att Helldéns ska vara en motor i bygden.